EK Kortebaan: Estafetteploeg snel op 4x50 vrij

Olga (Nuongirl)
Bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Triëst heeft de Nederlandse vrouwen-estafetteploeg zich als snelste voor de finale geplaatst op de 4x50 meter vrije slag.

De ploeg, bestaande uit Hinkelien Schreuder, Ranomi Kromowidjojo, Chantal Groot en Inge Dekker, zette een tijd neer van 1.39,31. Marleen Veldhuis, regerend Europees kampioene op de 50 vrij, werd in de voorronde gespaard. Ze zal vrijdagavond wel in de finale starten.

Hinkelien Schreuder schaarde zich bij de beste zestien op de 100 meter wisselslag. In de series zwom de Nederlandse met 1.02,07 de derde tijd. Ook Femke Heemskerk zal later deze vrijdag uitkomen in de halve finales. Ze realiseerde met 1.03,73 de vijftiende tijd in de series.

Inge Dekker kwalificeerde zich als snelste voor de halve finales van de 50 meter vlinderslag. In de series zette de Nederlandse een tijd neer van 26,48. Ook Hinkelien Schreuder ging door naar de volgende fase. Ze kwam met 26,88 tot de negende tijd in de series. De halve finales zullen later vandaag worden gezwommen.

Bij de heren plaatste Mark Veens zich voor de halve finales op de 100 meter vrije slag. De Nederlander zwom de zesde tijd met 48,24.De Italiaanse favoriet Filippo Magnini was met 47,76 de snelste.

Mitja Zastrow wist zich als 16e en laatste te plaatsen voor de halve finales van de 50 meter rugslag met een tijd van 25,00.