Heras: 'Ik zal bewijzen dat de test niet deugt'

Bram (Chiel-Montagne)
Roberto Heras blijft, ondanks de positieve B-staal, volharden in zijn onschuld: "Ik ben er zeker van dat er wat schort aan de epo-test en zal er alles aan doen om mijn naam te zuiveren."

Vooral het feit dat eerder deze week de contra-expertise moest worden overgedaan, steekt de 31-jarige Spanjaard. "Twee dagen geleden zei het lab nog dat de test onduidelijk was en nu beweert het dat er duidelijk een positief resultaat te zien is."

Heras is dan ook niet van plan het er bij te laten zitten. Vooral omdat hij, naar eigen zeggen, altijd 'clean' gereden heeft."Ik kan niet toestaan dat al mijn inspanningen en ontberingen vergooid worden door een fout. Ik moet de resultaten accepteren, maar ik zal ze aanvechten", aldus de viervoudig Vuelta-winnaar.

Ploegleider Manolo Saiz vreest desondanks voor het einde van de carriere van zijn pupil. Heras wacht immers een schorsing van twee jaar en mag tevens vier jaar niet koersen voor een ProTour-team. "Ik ben er kapot van. Dit is erg slecht nieuws", treurde Saiz. "Ik hoop dat hij kan bewijzen dat hij onschuldig is. Hij kan altijd op me rekenen."