Afellay niet, Cocu en Ooijer wel inzetbaar

Olga (Nuongirl)
PSV zal vanavond in de Champions League-wedstrijd tegen Schalke ´04 vrijwel zeker spelen zonder Ibrahim Afellay. Op de laatste training leek de middenvelder onvoldoende hersteld te zijn van zijn knieblessure. André Ooijer en Phillip Cocu zijn wél inzetbaar.

Ooijer en Cocu kregen begin deze week allebei griep en moesten enkele dagen onder de wol. Ooijer kan naar eigen zeggen zeker spelen, Cocu lijkt eveneens inzetbaar.

Trainer Guus Hiddink zegt dat het initiatief duidelijk van de Duitse opponent moet komen, Schalke moet namelijk winnen. "Als wij hier gelijk kunnen spelen, zijn we spekkoper. Dan doen we het zeer goed. De vooruitzichten op het bereiken van de volgende ronde zijn er, net zoals dat vorig jaar het geval was", aldus de Nederlandse coach.

Toch is Hiddink wel voorzichtig over de kansen van PSV. "Zij hebben jongens die kunnen verrassen en fysiek sterke spitsen. Je moet hier voorzichtig zijn, dat hebben andere ploegen in deze groep ook gemerkt. Ook al gaat het goed, dan kan Schalke altijd nog terugkomen."