'Super Aguri wil Arrows A23 gebruiken'

Maurice (mbn)
Volgens Paul Stoddart wil het nieuwe semi-Honda team 'Super Aguri' volgend jaar met het Arrows A23 chassis uit 2002 rijden. Het team zou een bod op het chassis hebben uitgebracht bij Stoddart.

In 2003 kocht Paul Stoddart vijf A23's op in de boedelverkoop van het failliete Arrows en kocht daarnaast de rechten op het chassisontwerp. Minardi testte of de A23 sneller was dan de toenmalige Minardi, maar koos toen toch voor de eigen auto. Nu kan voor Stoddart misschien de investering toch nog iets opleveren.

Super Aguri, het team Aguri Suzuki, hoopte eerst een aangepast BAR007-chassis te mogen gebruiken, maar onder het huidige Concorde-akkoord bleek dat verboden. Aangezien het team nog in de opstartfase zit en nog weinig eigen personeel heeft, moet het team snel een chassis vinden om in 2006 nog deel te kunnen nemen in de Formule 1.

Paul Stoddart denkt dat het een juiste keuze is als het team de Arrows van hem overkoopt: "Het is zeer realistisch en de auto kan er in Bahrein staan. Iedere andere optie is tegen de regels uit het Concorde-akkoord of zeer moeilijk te realiseren."