Tiendalli verheugt zich op EK

Sjors (Sj0rSz)
FC Utrecht-speler Dwight Tiendalli kan niet wachten tot het EK voor spelers tot 21 jaar, dat volgend jaar gehouden wordt, van start gaat. Samen met Jong Oranje plaatste hij zich afgelopen woensdag ten koste van Jong Slovenië.

"Iedereen was dolblij. Er was champagne in de kleedkamer, een muziekje erbij en we hebben veel gelachen. Maar we hebben het niet te bont gemaakt. Het was een zware week en de meeste jongens spelen dit weekend weer met hun club een belangrijke wedstrijd.", aldus een opgetogen Tiendalli. Ook over het naderende EK is hij meer dan duidelijk: "Ik verheug me er nu al op. Volle stadions, de druk waar je mee om moet gaan en de belangstelling van de media. Daar word je volwassen van."

De ontwikkeling van de jonge verdediger zit al een tijdje in een stroomversnelling. Twee jaar geleden was hij nog overbodig bij Ajax, maar hij staat inmiddels in de belangstelling van Feyenoord. "Dat streelt me wel, maar ik ben er niet mee bezig. Ik zit nu bij een fantastische club en richt me daar volledig op."