Heerenveen laat Huntelaar nog niet gaan

Sven (Svensational)
Ajax heeft deze week een bod gedaan op SC Heerenveen-spits Klaas Jan Huntelaar. SC Heerenveen nam echter geen genoegen met de geboden zes miljoen euro. Opvallend, aangezien afgelopen zomer dat precies de vraagprijs was.

Destijds was dat voor AZ te veel geld, waardoor Huntelaar dus niet naar Alkmaar verkaste. Dit wekte grote woede op bij zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer. Door de sterke competitiestart van de spits, negen goals uit even zoveel wedstrijden in de Eredivisie, schroefde Heerenveen de vraagprijs nog een beetje op.

Behalve AZ en Ajax zou ook Feyenoord weer meedingen naar de gunsten van de jeugdinternational . Aanvoerder Dirk Kuyt wordt gevolgd door Chelsea en de geruchten de ronde doen dat zij maar liefst achttien miljoen euro over hebben voor de Katwijker. Hierdoor zou Feyenoord genoeg geld hebben om mee te bieden op Huntelaar.

SC Heerenveen is overigens vastbesloten Huntelaar te behouden voor de club. De club wil graag het contract van de veelscorende spits verlengen. Mocht dat niet lukken hoopt Heerenveen dat Huntelaar in ieder geval zijn contract, dat loopt tot de zomer van 2007, uitdient. Mocht het Ajax niet lukken om Huntelaar aan te trekken, zullen zij proberen ex-Ajacied Patrick Kluivert te contracteren.