Tweede NY Giants-eigenaar overleden

Corné (Curchulain)
Robert Tisch, de tweede eigenaar van de New York Giants, is gisteren op 79-jarige leeftijd aan kanker overleden. Drie weken na het heengaan van Wellington Mara is de club uit de Big Apple zijn tweede eigenaar kwijt.

Tisch kocht in 1991 vijftig procent van de Giants-aandelen van Tim Mara, het neefje van Wellington Mara. Zijn vermogen bouwde hij samen met zijn broer Laurence op door middel van de theaterketen Loews, dat inmiddels is uitgegroeid tot een hotelketen. Van 1986 tot 1988 was hij directeur van de Amerikaanse posterijen.

Als geboren en getogen Newyorker bekleedde Tisch ook een aantal posities in lokale organisaties. Zo was hij negentien jaar lang voorzitter van de beurzenorganisatie en presideerde hij het burgercomité tijdens de partijbijeenkomsten van de Democraten in 1976 en 1980. In 1980 werd hij door burgemeester David Dinkins benoemd tot ambassadeur van de stad in Washington, een post die hij dertien jaar lang bekleedde, en hij was van 1990 tot 1993 hoofd van de Kamer van Koophandel van New York. Als football-fan was Tisch een belangrijke figuur in het oprichten van Take the Field, een organisatie die tot doel heeft de sportfaciliteiten van openbare scholen in New York te verbeteren.

Het eigenaarschap van de New York Giants zal in handen blijven van de families Mara en Tisch. Sinds 2004, toen bij Tisch een niet operabele hersentumor werd ontdekt, hebben Steve en Jonathan Tisch samen met John Mara de dagelijkse leiding over de club.