EK Beachvolleybal volgend jaar in Nederland

Bram (Chiel-Montagne)
Nederland mag volgend jaar voor de eerste maal het EK Beachvolleybal huisvesten. De volleybalbond NeVoBo maakte dit vanavond in Den Haag bekend. Het evenement zal van 24 tot en met 27 augustus gehouden worden op het strand van Scheveningen.

De toewijzing van het continentale kampioenschap komt - sportief gezien - op een uitstekend moment. Het beachvolleybal in Nederland zit enorm in de lift, niet in de laatste plaats door de prestaties van enkele mannen- en vrouwenteams. Zo wisten Rebekka Kadijk en Merel Mooren dit jaar de finale van het EK te halen en doen Jochem de Gruijter en Gijs Ronnes internationaal ook goed mee.

Maar het EK is meer dan een unieke gelegenheid om voor eigen publiek te excelleren. Het kampioenschap kan ook een belangrijke stimulans zijn voor de toekomst van de sport. "De jeugd kan dan zien hoe leuk beachvolleyballen is. We hebben in Nederland wel al veel toernooien, maar de Europese top is heel wat anders", aldus Marrit Leenstra, die met Sanne Keizer een koppel vormt.