Nys troeft Wellens af in Hamme-Zogge

Michel (Baraja)
Sven Nys heeft de derde manche van de Superprestige op zijn naam geschreven. Klassementsaanvoerder Bart Wellens eindigde in Hamme-Zogge als tweede en blijft leider.

Nys dankte zijn overwinning aan zijn behendigheid: door over de balkjes te springen creëerde hij telkens een voorsprong van zo’n tien meter op zijn concurrenten. Die concurrentie bestond zoals vaak uit landgenoten, want Tom Vannoppen en Bart Wellens waren de enigen die lang in het spoor konden blijven van de wereldkampioen. In de laatste ronde loste Nys eerst Wellens en later Vannoppen. Laatstgenoemde zag ook Wellens nog passeren en werd derde. In het klassement is het verschil tussen Wellens en Nys één punt in het voordeel van Wellens.

De Nederlanders konden vandaag geen potten breken. Gerben de Knegt bleef steken in een achtervolgend groepje (met onder meer Dlask en Vanthourenhout) en finishte als zevende. Richard Groenendaal liet zich opnieuw niet van voren zien. De Knegt is in de rangschikking de best of rest, met een knappe derde plaats. Groenendaal moet het doen met een achttiende stek.


Uitslag 3e Superprestige – Hamme-Zogge:
1. S. Nys (Bel)
2. B. Wellens (Bel)
3. T. Vannoppen (Bel)
4. P. Dlask (Tsj)
5. E. Franzoi (Ita)
6. S. Vanthourenhout (Bel)
7. G. de Knegt (Ned)
8. T. van Nuffel (Bel)
9. K. Ausbuher (Tsj)
10. E. Vervecken (Bel)


Stand na drie manches:
1. B. Wellens (Bel) 44
2. S. Nys (Bel) 43
3. G. de Knegt (Ned) 34
4. P. Dlask (Tsj) 32
5. S. Vanthourenhout (Bel) 31
6. T. Vannoppen (Bel) 28
7. E. Vervecken (Bel) 23
8. W. Jacobs (Bel) 23
9. K. Ausbuher (Tsj) 16
10. C. van den Bergh (Ned) 15


Kalender:
20/11 – Asper-Gavere
27/11 – Gieten
24/12 – Diegem
05/02 – Hoogstraten
18/02 – Vorselaar