Mauresmo, Dementieva in eindstrijd

Michel (Baraja)
Elena Dementieva en Amelie Mauresmo spelen vannacht om de titel in Philadelphia. Dementieva hoefde niet eens in actie te komen om zich te plaatsen voor de finale.

Dementieva zag haar landgenote Nadia Petrova kort van te voren forfait geven voor de halve eindstrijd. Petrova had nog last van een hielblessure, die ze opliep in de kwartfinales tegen Sucha. ”Ik ben heel erg teleurgesteld dat ik niet in staat ben om te spelen,” zei Petrova, wier deelname aan de WTA Tour Championships opeens op de tocht komt te staan. Dat toernooi gaat al over twee dagen van start en wordt afgewerkt in Los Angeles.

Dementieva ontmoet Mauresmo in de finale. De Française nadert weer haar topvorm na teleurstellende resultaten in Moskou en Zürich. Vannacht rekende ze zelfs in twee sets af met rijzende ster Nicole Vaidisova: 7-5 en 7-5. De breaks vonden steeds plaats op een cruciaal ogenblik, namelijk toen Vaidisova serveerde om in de set te blijven. Mauresmo was opgelucht na afloop: ”Het was voor ons beiden lastig om te breaken, maar ik maakte gebruik van de gelegenheden.”