[Upd] Vrouw Mohammed Ali ontkent geruchten

Sven (Svensational)
Mohammed Ali, de 63-jarige ex-bokser, ligt op sterven. De oud-bokskampioen vecht al meer dan twintig jaar tegen de ziekte van Parkinson, maar het einde lijkt nu toch echt te naderen. Hij kan niet meer praten en sluit zich af van al zijn dierbaren.

Dochter Laila zegt: “Het doet veel pijn hem zo te zien wegkwijnen. Ik zou graag met hem praten over hoe het was toen hij zo oud was als ik, omdat we zoveel op elkaar lijken. Dat kan ik nu niet, en daar heb ik het erg moeilijk mee. Hij doet veel simpele dingen nu, zoals tekenen en goocheltrucks. Maar het is voor hem erg moeilijk om zijn aandacht er bij te houden”

Volgens een vriend van de familie gaat zijn conditie hard achteruit. Op dit punt heeft hij misschien nog maar een paar maanden te leven. In 1985 werd bij Ali de ziekte van Parkinson geconstateerd, vier jaar nadat hij de bokswereld vaarwel zei. Momenteel wordt hij behandeld voor nek- en rugklachten. Een andere goede vriend van de familie vertelt aan de National Enquirer: “Ali is altijd een vechter geweest, en hij vecht zo goed als hij kan tegen zijn ziekte. Maar dit is een wedstrijd die hij niet kan winnen, hoeveel rondes hij ook doorvecht”

Ali werd drie keer wereldkampioen zwaargewicht. Van de 61 wedstrijden die hij in zijn professionele carrière speelde, verloor hij er slechts vijf. Ali vergaarde in totaal een fortuin van 35 miloen pond.


Update
Lonnie Ali, de vrouw van Ali , ontkent dat haar man op sterven ligt.

De krant quotte een, niet bij naam genoemde, familievriend maar de vrouw van Ali zegt dat die verhalen absoluut niet waar zijn, aldus een verklaring die vrij werd gegeven door Craig Bankey, de woordvoerder van Ali.

"De roddel is een grote leugen, wat erg pijnlijk is richting Mohammed, zijn familie en vrienden", aldus Lonnie Ali in de verklaring.