Van Hanegem biedt zich aan bij Lierse

Michel (Baraja)
Willem van Hanegem heeft zich aangeboden bij Lierse SK. De landskampioen van 1997 staat momenteel een-na-laatste in de Belgische Jupiler League en zit sinds woensdag zonder trainer.

Vanwege de matige prestaties ontsloeg Lierse deze week Paul Put. Gezien de resultaten van Lierse (acht punten uit elf wedstrijden) kon dat nauwelijks als een verrassing worden gezien. Volgens teammanager Donato Lallo stromen de sollicitaties binnen: ”Van Hanegem heeft zich al aangeboden. Hij is een naam, maar financieel waarschijnlijk onhaalbaar voor Lierse SK.” Van Hanegem staat ook in de picture bij het Schotse Heart of Midlothian, maar voor de camera’s van de NOS verklaarde De Kromme niet geïnteresseerd te zijn in die vacature.

Lierse zelf denkt vooral aan Stanley Menzo, in het verleden 2,5 jaar actief bij de club. ”Stanley ademt Lierse uit. Maar hij is niet vrij. Stanley is trainer bij AGOVV in de Nederlandse eerste divisie. We zien wel,” aldus Lallo. Andere kandidaten zouden Kjetil Rekdal en Marc Brys zijn.