Organisator GP België vraagt faillissement aan

Sjors (Sj0rSz)
Het bedrijf dat elk jaar de Grand Prix van België organiseert heeft vanmorgen faillissement aangevraagd bij de handelsrechtbank in Luik. Het bedrijf, waar Didier Defourny eigenaar van is, is niet langer in staat om te voldoen aan de schulden die nog openstaan.

Het is dus onzeker geworden of de grote prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps volgend jaar doorgaat. De race is al wel opgenomen op de voorlopige kalender, dat wil echter nog niet zeggen dat de wedstrijd ook zeker doorgaat.

De toekomst van deze wedstrijd wordt op 8 november bepaald. Voor die tijd zullen alle betrokken partijen overleg voeren over de race die bij fans erg geliefd is. Nog niet zo lang geleden gaf de regering van Wallonië nog een krediet van vijftien miljoen euro, op die manier konden de verliezen die promotor Defourny maakte nog gedekt worden.

Het is overigens niet de eerste keer dat Defourny het faillissement aanvraagt, dit deed hij kort nadat de Grand Prix van vorig jaar was verreden. Toen weigerde de rechtbank het bankroet in afwachting van wat de Waalse regering ging doen. Deze is grootaandeelhouder van het circuit, en kan daarom bijspringen als het noodzakelijk is. Er kan over twee weken echter een crisissfeer onstaan als de regering van Waalse regering deze keer niet met een financiële impuls komt.