"Schoner circuit geeft mooiere race"

Wouter (ziggyziggyziggy)
Williams-topman Patrick Head heeft een interessante theorie geopperd over het feit dat de Japanse Grand Prix een stuk boeiender was om te zien dan de Chinese Grand Prix. De FIA geeft hem gelijk in zijn bevindingen.

De Japanse Grand Prix dit seizoen was een wedstrijd met veel actie en inhaalacties. Dat gaf veel hoop voor de Grand Prix van China, die werd verreden op een baan die is ontworpen om inhaalacties te stimuleren. Toch waren het slechts de incidenten rond Michael Schumacher, Juan Pablo Montoya en Narain Karthikeyan die enig opzien baarden in de race.

Patrick Head denkt de verklaring te hebben gevonden. Op de ochtend van de Japanse Grand Prix spoelde een hevige regenbui de baan schoon. Alle rubber dat was achtergebleven na de trainingen en de supportraces, was verdwenen en daardoor was het verschil tussen de ideale lijn en de rest van het asfalt minimaal. Coureurs konden verschillende lijnen rijden en daardoor makkelijker passeren.

Head vergelijkt de Japanse Grand Prix met de Engelse Grand Prix van 2003. Ook toen had het stevig geregend voor de race en was de race spectaculair en onderhoudend. Charlie Whiting van de FIA denkt dat Head het bij het rechte eind heeft. Hij oppert om iedere zaterdagavond voor een race de baan schoon te spuiten om de race spannender te maken.