Council bekrachtigt nieuwe regels

Wouter (ziggyziggyziggy)
Gisteren zijn in Rome een aantal nieuwe reglementen voor de Formule 1 bekrachtigd door de World Motor Sport Council. Een overzicht.

Banden
- Voor elke rijder zijn er zeven sets droogweer-banden per weekend.
- De banden die gebruikt worden tijdens de kwalificatie en de race moeten van hetzelfde type zijn.
- Banden mogen tijdens de race zo vaak worden gewisseld als gewenst.

Kwalificatie
- Aan het begin van de kwalificatie worden alle wagens toegelaten op de baan.
- Tijdens de eerste twee kwartieren mag er onbeperkt worden gereden.
- De vijftien snelste wagens uit het eerste kwartier gaan door naar het tweede kwartier, de rest krijgt op basis van de snelste tijd gereden gridposities zestien en lager toebedeeld.
- De tien snelste wagens uit het tweede kwartier gaan door naar het laatste deel van de kwalificatie, de rest krijgt gridposities elf tot en met vijftien toebedeeld.
- Het laatste deel duurt twintig minuten met een onbeperkt aantal rondes en bepaalt de gridposities één tot en met tien, enkel gebaseerd op de tijden gereden in dit laatste deel.
- Gedurende de gehele kwalificatie vallen alle wagens onder de parc fermé-reglementen, wat betekent dat er niet aan mag worden gesleuteld. Banden mogen wel gewisseld worden.

Brandstof
- Tijdens de eerste veertig minuten van de kwalificatie mag er onbeperkt worden getankt.
- De tien wagens (twaalf als er 22 deelnemers zijn) die worden geëlimineerd tijdens de kwalificatie mogen bijtanken voor de race.
- De wagens die niet zijn geëlimineerd, moeten het laatste deel van de kwalificatie starten met de hoeveelheid benzine waarmee ze de race willen starten. Na de kwalificatie mag er slechts bijgetankt worden tot de hoeveelheid waarmee het laatste deel van de kwalificatie was gestart.

Centreline Downwash Generating Wing (CDG-vleugel)
- De CDG-vleugel zal in 2008 worden geintroduceerd.
- De introductie van de vleugel kan vervroegd worden naar 2007 als 80% van de Formula One Technical Working Group daar vóór eind december mee instemt.

Pitmuur
- Teampersoneel en toeschouwers mogen gedurende en na de races niet meer in het hek op de pitmuur klimmen.