Taart vertraagt naamswijziging Jordan

Wouter (ziggyziggyziggy)
De bijzonder voorspoedig verlopen discussies van de Formule 1 Commissie afgelopen maandag, waarbij de teambazen onwaarschijnlijk unaniem bleken te zijn, hadden ook hun keerzijde. De vergadering zou namelijk veel eerder dan gepland afgelopen zijn.

Op zich niet zo'n probleem, echter Mosley en enkele andere teambazen hadden een verrassingsfeestje voor de 75e verjaardag van Bernie Ecclestone georganiseerd. Tien dames, ieder gehuld in het outfit van één van de tien teams, zouden pas aan het eind van de vergadering een taart voor de commerciële baas van de Formule 1 komen brengen. De taart was er echter nog niet toen de discussies al bijna afgelopen waren.

En dus moest er tijdens het laatste punt op de agenda, de naamswijziging van Jordan Grand Prix, flink wat tijd gerekt worden. "We hadden een enorme discussie over de naamswijziging van Jordan, die ongeveer 20 minuten duurde," zei Mosley. "De arme man van Jordan had geen idee wat er gaande was, en Bernie ook niet - en dat allemaal omdat de taart er nog niet was."

Uiteindelijk slaagde de verrassing alsnog, kreeg Bernie zijn taart en een verjaardagsliedje van de dames. Ook de "problemen" rond de naamswijziging waren spoedig daarna opgelost, en Jordan kreeg alsnog toestemming om volgend seizoen als Midland door het leven gaan.