Jaap Stam wil terug naar Nederland

Sven (Svensational)
Hoewel Jaap Stam afgelopen seizoen zijn contract bij AC Milan verlengde tot 2007, heeft de bikkelharde verdediger nu kenbaar gemaakt zo snel mogelijk terug te willen keren op vaderlandse bodem.

PSV en SC Heerenveen zijn de belangrijkste gegadigden voor Stam. De verdediger uit Kampen laat via zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel weten dat hij vanwege persoonlijke familieomstandigheden terug wil naar Nederland. Hoewel hij op het sportieve vlak niks te klagen heeft bij AC Milan, wil de oud-international graag meer tijd besteden aan zijn familie.

SC Heerenveen toonde eind 2003 ook al interesse in Stam, nadat hij in een interview had aangegeven dat hij best zijn carrière wilde afsluiten in Friesland. In 1998 vertrok Stam, na drie seizoenen PSV, naar Manchester United. Daar speelde hij eveneens drie seizoenen, maar na uitlatingen van de verdediger over zijn trainer, moest hij vertrekken. Hij vertrok naar Lazio Roma, alwaar hij drie seizoenen speelde. Sinds vorig jaar zit de Kampenaar bij AC Milan.