Arbiter Vink is 'doodziek' van penalty

Sjors (Sj0rSz)
Pieter Vink heeft toegegeven gisteren tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PSV onterecht een strafschop te hebben toegekend aan de Eindhovense club.

Nadat de scheidsrechter de beelden voor de tweede maal had gezien was hij duidelijk: "Dit was dus géén strafschop en daar baal ik verschrikkelijk van. Echt, dit maakt me doodziek. Ik was ervan overtuigd dat het een strafschop was, maar ja, vergissing. Vreselijk jammer.". Simons zette PSV met de benutte penalty op 1-0, hetgeen later ook de eindstand bleek te zijn.

De coaches van Ajax en PSV begrepen ook niets van de beslissing van Vink. "Dit was heel duidelijk geen strafschop.", aldus Guus Hiddink. De trainer van de Amsterdammers, Danny Blind, kon de beslissing van de scheidsrechter nog wel enigzins begrijpen, maar snapt niet waarom Vink zijn assisstent niet raadpleegde. Deze laatste had de val van Farfán waarschijnlijk beter kunnen beoordelen.

"Ik ga niet pontificaal naar mijn assistent. Ik zag hem zonder twijfel doorlopen naar de achterlijn, dat doet hij niet als hij de situatie anders beoordeelt dan ik.", zegt Vink, die overigens ook geen moeite heeft om zijn fout toe te geven "Nee, daarin moet je een vent in zijn. Fout is fout en ik zat dus fout."