Ajax-scouts druk bezig

Maurice (mbn)
Met acht spelers die mogelijk komende zomer uit Amsterdam vertrekken, dreigt een leegloop voor Ajax. Binnen de club is men echter al druk bezig met de scouting van eventuele vervangers en versterkingen.

Met een mogelijk vertrek van basisspelers als Maxwell, Trabelsi, De Jong, Galásek en Pienaar dreigt Ajax een flink gat in de selectie te moeten gaan opvangen. Met daarnaast de wens van Danny Blind om meer echte vleugelspelers tot zijn beschikking te krijgen, ligt er een flinke taak voor de technische staf van de Amsterdamse club.

Bij NAC-FC Twente waren afgelopen zaterdag Ruud Krol en Gerard van der Lem aanwezig en een dergelijke zware vertegenwoordiging van de technische staf van Ajax roept natuurlijk vragen op. Volgens de geruchten zou Ajax in Breda met name voor Julian Jenner zijn komen kijken en de vleugelaanvaller toonde met zijn prima spel aan dat eventuele interesse gerechtigd is.

In Brazilië zou daarnaast Gerrie Mühren diverse wedstrijden bekijken op zoek naar eventuele aanwinsten. Ook worden de geruchten over de interesse in Klaas Jan Huntelaar steeds sterker.