Uitslagen Portugal Speelronde 8

Olga (Nuongirl)
Ronald Koeman lijkt zijn draai bij Benfica te hebben gevonden. Zaterdagavond wist hij opnieuw met de club uit Lissabon te winnen. Ditmaal waren ze te sterk voor Estrela Amadora, Koploper Braga klopte Boavista. Door de winst is Benfica naar de tweede plaats gestegen.

Benfica kenden weinig problemen met het laaggeklasseerde Amadora. De ploeg van Koeman kreeg in de tweede helft eindelijk het overwicht in doelpunten uitbetaald, Andrey Karyaka was vlak na rust trefzeker. Een klein kwartier later scoorde Nuno Gomes de 2-0, waarmee de wedstrijd feitelijk was gespeeld. Door de overwinning stijgt Benfica niet alleen, ook de positie van Ronald Koeman lijkt weer wat verstevigd.

FC Porto won de uitwedstrijd zondagavond nipt met 0-1 bij Nacional, en Co Adriaanse lijkt door de winst wat steviger in het zadel te zitten. De enige treffer van de wedstrijd werd vlak na rust gescoord door Hugo Almeida.

Sporting Braga won de achtste wedstrijd op rij met 1-0 van Boavista, dat eveneens nog niet had verloren. Het enige dolepunt van de wedstrijd werd gescoord door de Argentijn Andrés Madrid. Braga is met twintig punten uit acht wedstrijden koploper in Portugal.

Uitslagen

Benfica - Estrela Amadora 2-0
Sporting Braga - Boavista 1-0
Marítimo Funchal - Naval 2-1
Paços Ferreira -Penafiel 2-2
Académica Coimbra - União Leiria 1-3
Gil Vicente - Sporting Lissabon 2-2
Belenenses - Rio Ave 1-2
Nacional Madeira -FC Porto 0-1
Vitória Setúbal - Vitória Guimarães 0-1