Financiële problemen voor GP België

Maurice (mbn)
De Belgische organisatie van de Grand Prix op Spa-Francorchamps is in financiële problemen gekomen. Het is erg onzeker geworden of de Grand Prix volgend jaar nog kan worden georganiseerd.

Terwijl in andere Europese landen de toeschouwersaantallen stegen, vielen die bij de Grand Prix van België tegen. Volgens de organisatie omdat vooral de Duitse fans weg bleven. De organisatie heeft daardoor nog verschillende schulden openstaan. Voor de race van 2005 heeft de Waalse regering 15 miljoen euro aan Bernie Ecclestone moeten overmaken, om te zorgen dat daar geen schuld ontstond.

Daarnaast zou de organisatie een schuld van tien miljoen euro hebben opgebouwd. De Waalse regering zou de organisatie over willen nemen, maar F1-baas Bernie Ecclestone weigert daar toestemming voor te verlenen. Daarnaast is de Luxemburgse overheid afgehaakt als mogelijke partner in de financiering van de Grand Prix.

Op 8 november zal de Waalse regering definitief een beslissing nemen over eventuele financiële steun aan de Grand Prix. Op de F1-kalender, die de FIA volgende week bekend maakt, zal de Grand prix van België waarschijnlijk onder voorbehoud al wel staan ingepland.