Ljubicic en Ginepri in halve finale Madrid

Friso (freiss)
Ivan Ljubicic heeft een plaats bij de laatste vier bereikt op het Masters-toernooi van Madrid. De als achtste geplaatste Kroaat won in drie sets van de als vijftiende geplaatste Fernando Gonzalez: 4-6, 7-6, 6-4. De als zestiende geplaatste Robby Ginepri bereikte eveneens in de halve finale. De Amerikaan won van David Ferrer met 1-6, 4-6.

Het leek er niet op dat Ljubicic zou winnen, want de Chileen Gonzalez won de eerste set en nam in de tweede set gelijk een break voorsprong. Maar Ljubicic brak hem terug en was zeer solide op zijn eigen service. Hij won dan ook de tweede set in de tie-break. Een break in de derde set was genoeg voor de winst.

Ginepri won overtuigend van Ferrer. Hij wist zelfs drie van de vier breakkansen te benutten en stond binnen no-time op een 5-0 voorsprong. Ginepri was tevens heer en meester op zijn eigen servicebeurt. De als elfde geplaatste Spanjaard kon beter bijblijven in de tweede set, maar hij vormde geen gevaar meer voor Ginepri.

De andere kwartfinale gaat tussen de als eerste geplaatste Spanjaard Rafael Nadal en de als tiende geplaatste Tsjech Radek Stepanek. Ook de als vijfde geplaatste Argentijn David Nalbandian en de ongeplaatste Kroaat Ivo Karlovic vechten om een plaats in de halve finales.