[A1GP] Bleekemolen test vrijdag

Dennis (dennistd)
Tijdens de Grand Prix op Estoril komend weekend zullen alle teams op de vrijdag een tweede auto in mogen zetten. Voor Nederland betekent dit dat we behalve Jos Verstappen ook Jeroen Bleekemolen in actie zullen zien.

Voor Bleekemolen zal dit de eerste keer zijn dat hij zich tijdens een GP-weekend kan meten met de andere coureurs. Volgens de reglementen kan elk team per race beslissen wie van de coureurs de auto bestuurt. Voor Nederland blijft Verstappen zoals het er nu voorstaat nog de nummer één. Bleekemolen hoopt aanstaande vrijdag zijn visitekaartje af te geven en zo een plek af te dwingen voor een van de races later dit jaar.

"Ik kijk er heel erg naar uit", vertelt Bleekemolen. "Ik weet niet precies waar ik zal staan ten opzichte van de concurrentie. De andere rijders hebben natuurlijk veel ervaring in de auto en ik nog niet. Ik leer normaal snel en tijdens de vorige testdagen toen ik gereden heb ging het heel goed. Bovendien hoop ik de auto al een goede basis set-up te kunnen geven voor de rest van het weekend. Het is in ieder geval goed dat ik nu met 24 andere landen tegelijk kan rijden, met gelijke kansen."