Stekelenburg keert terug in basis Ajax

Michel (Baraja)
Maarten Stekelenburg maakt morgen zijn rentree in het eerste van Ajax. De Haarlemmer was ruim twee maanden uit de roulatie wegens een schouderblessure.

De 23-jarige Stekelenburg scheurde tijdens de oefenwedstrijd tegen Boca Juniors twee banden in zijn schouder. De keeper speelde afgelopen week een oefenduel tegen de amateurs van Docos en dat ging probleemloos. Hans Vonk zal dus moeten plaatsnemen op de bank tegen Heracles Almelo. Daarmee herstelt Danny Blind de hiërarchie zoals die in de voorbereiding was vastgesteld.

Blind kan niet beschikken over de langdurig geblesseerden Nicolae Mitea en Maxwell. Ook Angelos Charisteas en Edgar Manucharyan zijn morgen niet van de partij. Charisteas kampt nog altijd met de naweeën van een hersenschudding, terwijl Manucharyan zijn dijbeen blesseerde tijdens de training van Armenië. ”Een streep door de rekening", zei Blind. “Ik achtte Edgars aanvallende inbreng de komende weken meer dan welkom. Het is een andere blessure dan de vorige keer, dus het lijkt me te vroeg om te concluderen dat hij structurele problemen heeft." Door de kwetsuur van Manucharyan zal Derk Boerrigter morgen deel uitmaken van de selectie.