Maradona gezocht door Italiaanse belasting

Sven (Svensational)
Diego Armando Maradona heeft bij de Italiaanse belastingsdienst nog een schuld openstaan van circa drie miljoen euro. Sinds kort presenteert Pluisje een succesvol tv-programma in Argentinië en verdient daar bakken met geld mee. Reden voor de Italianen om de Argentijn te herinneren aan zijn schuld.

Van 1985 tot 1991 speelde de spits bij SC Napoli, waar hij destijds nog wel eens vergat aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. Ook verzweeg hij verschillende inkomsten. Door middel van rente en boetes is de eerder genoemde drie miljoen schuld inmiddels opgelopen tot ongeveer 50 miljoen euro. Leden van het parlement in Rome vonden daarom dat het tijd werd dat de 44-jarige ex-voetballer eens zou beginnen met aflossen.

Op het Argentijnse Canal 13 presenteert Maradona dertien weken lang 'La Noche del 10' ('De nacht van de 10', een verwijzing naar Maradona's vaste rugnummer). In deze serie maakte Maradona het onder andere weer goed met Pele en ontving hij verder prominente gasten zoals oud-voetballer Gabriel Batistuta en ex-tennisster Gabriela Sabatini. Co-host van het programma was Sergio Goycochea, in 1990 doelman van Argentinië op het WK. Maradona deed overigens nog een opmerkelijk uitspraak in zijn tv-show: hij verklaarde te zullen sterven als hij weer zou terugvallen in een leven vol feest en drugs.