Kahn wil af van rotatiesysteem

Raymond (RayMania)
Oliver Kahn, keeper van Bayern München en het Duitse nationale elftal, wil af van het rotatiesysteem dat bondscoach Klinsmann heeft opgesteld voor hem en Jens Lehmann.

Voor elke interland die Duitsland speelt wisselt Klinsmann van doelman. De ene keer verdedigt Arsenal-goalie Lehmann het doel, terwijl de interland daarop Kahn onder de lat staat. Hiermee wil de bondscoach een keuze maken voor zijn doelman op het WK 2006 in eigen land.

Voor de oefenwedstrijd met Turkije heeft Oliver Kahn zich laten gelden. Hij wil af van het rotatiesysteem dat gehanteerd wordt. "Ik ben al twintig jaar prof en sinds 1994 bij de nationale ploeg. Dus ik weet waar ik over ik praat", zegt Kahn. "Nu is de tijd aangebroken dat de ploeg een gezicht krijgt, vooral de defensie. Het is toch heel normaal dat een keeper vanaf een bepaald moment permanent met zijn verdedigers wil samenspelen."

Kahn verwacht niet niet dat hij gehoor vindt bij Klinsmann. "Jürgen ziet het anders. Dan moet hij maar ook de verantwoordelijkheid daarover nemen."