[NHL] Draft pick Brule tekent

Corné (Curchulain)
Na Sidney Crosby is center Gilbert Brule de tweede speler uit de draft van dit jaar die bij zijn NHL-team tekent. De 18-jarige, geboren in Vancouver maar opgegroeid in Edmonton, tekende een contract voor drie seizoenen, dat volgens de nieuwe CAO de standaardduur is voor een rookie van zijn leeftijd.

Brule werd als zesde overall door de Columbus Blue Jackets gedraft en maakte een goede indruk tijdens de oefenwedstrijden. Hij trof tweemaal doel en assisteerde bij drie andere goals. Met de vijf punten die hem dat opleverde ging hij gedeeld aan de leiding voor zijn club, die door een ware griepepidemie een zeer zwakke voorbereiding kende.

Het afgelopen seizoen speelde Brule in de Western Hockey League voor de Vancouver Giants. Met 39 goals en 48 assists in 70 wedstrijden eindigde hij als vijfde op de topscorerslijst en derde in het puntenklassement. Verder veroverde hij de MVP-titel in de Top Prospects wedstrijd van de Canadian Hockey League, werd hij uitverkozen tot beste student/speler in de CHL en speelde hij in de all-star wedstrijd van de WHL. Een seizoen eerder werd hij uitgeroepen tot rookie van het jaar in de WHL.