Deportivo tart Barca met Messi-beroep

Sjors (Sj0rSz)
Het is uiterst onzeker of Lionel Messi, een groot talent van FC Barcelona, dit jaar nog in actie komt voor de regerend Spaanse kampioen. Een advocaat van Deportio La Coruna wil de naturalisatie van Messi gaan aanvechten bij de Spaanse voetbalbond.

German Rodriguez Conchado, de advocaat in kwestie, vind dat de licentie te laat aan de Argentijn is afgegeven. Deze zou namelijk na de deadline van 31 augustus verstrekt zijn, maar volgens Conchado mag pas in januari 2006 een nieuwe aanvraag ingediend worden.

Barcelona zit al heel lang met het geval Messi in de maag. De problemen begonnen toen Barcelona de Argentijn inschreef bij het eerste elftal. Hierdoor werd de limiet van voetballers van buiten de EU gepasseerd, in Spanje mag een club maar drie van zulke spelers hebben. Als de Catelanen hem bij het tweede elftal hadden ingeschreven, dan mocht hij onbeperkt voor het eerste elftal uitkomen.

Mocht de Spaanse bond de licentie van Messi inderdaad intrekken, dan heeft Barcelona er nog een probleem bij. Messi speelde namelijk al mee in het duel tegen Real Zaragoza, en dat betekent dus dat hij niet speelgerechtigd was. Hierdoor is het voor Zaragoza dan mogelijk om de uitslag (2-2) aan te vechten.

Barcelona is helemaal niet blij met de nieuwe ontwikkeling in de soap omtrend Messi. Voorzitter Laporte heeft al eens een keer gezegd te denken dat verschillende partijen willen voorkomen dat het talent aan spelen toe komt in de Primera Divisón. Deze partijen zouden dan ook alles in het werk stellen om de Catelaanse club tegen te werken.