Clijsters pakt titel in Luxemburg

Michel (Baraja)
Kim Clijsters heeft voor de vijfde keer in haar carričre het WTA-toernooi in Luxemburg gewonnen. De Vlaamse versloeg in de finale eenvoudig Anna-Lena Grönefeld: 6-2, 6-4.

Clijsters kwam nooit in de problemen tegen de twintigjarige Duitse. Grönefeld opende dramatisch door meteen haar opslag in te leveren. Binnen een mum van tijd leidde Clijsters met 3-0. Grönefeld maakte teveel fouten om het de US Open winnares lastig te maken. In de tweede set waren de speelsters wat meer aan elkaar gewaagd en kwam Grönefeld nog knap terug van een break. Toch gaf de ervaring van Clijsters de doorslag. De Belgische wint in Luxemburg haar achtste titel van het seizoen en 29e in totaal. Ze is al 21 wedstrijden achtereen ongeslagen.

Vandaag kenden ook twee andere toernooien haar climax. In het Chinese Guangzhou ging de titel naar de lokale held Yan Zi. De nummer 163 van de wereld versloeg in de finale de Spaanse Llagostera Vivas, die bij een 4-0 tussenstand in set twee opgaf. In Seoel was de eindwinst voor Nicole Vaidisova. De pas zestienjarige Tsjechische bleek sterker dan Jelena Jankovic: 7-5 en 6-3.