Ullrich begint in november met trainen

Maurice (mbn)
Jan Ullrich kijkt nu al uit naar de Tour de France van 2006. Hij heeft zijn seizoen vroegtijdig opgegeven om al in november met de voorbereiding op de Tour van 2006 te beginnen.

Nadat Ullrich vorig jaar al in december begon met trainen, wil hij dit jaar nog vroeger starten. Met de Tour en het WK als doelen, wil hij nu eens vroeger in het seizoen op het juiste gewicht zitten en goed in vorm zijn. Daarvoor moet zijn voorbereiding op 2006 perfect zijn en daar wil de Duitser alles aan doen.

Ullrich geeft daarvoor zelfs de slotkoersen van dit seizoen op: "Ik ben dit seizoen vroeger gestopt met koersen om straks sneller te kunnen beginnen aan de campagne 2006. Eerst nog drie weken vakantie in de zon maar dan, op 1 november, begint mijn voorbereiding."

In de vernieuwde voorbereiding hoort ook de samenwerking met een medische kliniek in Beieren: "Nee, ziek ben ik niet. (lacht) Alleen wil ik het niet worden. Vandaar onze samenwerking. Ik wil alles uit mijn lichaam puren. Vroeger stapte ik in de herfst van de fiets en kon ik de week nadien geen poot vooruit. Gewoon pompaf! Nu bouwde ik rustig af en ging ik fit mijn vakantie in."