[NFL]Uitslag Broncos vs Chiefs

Wouter Kursten (Magneet)
De Denver Bronco’s hebben de Kansas City Chiefs verslagen met maar liefst 30-10. Bronco Rod Smith werd de eerste speler in NFL geschiedenis die niet via de drafts in de NFL terecht kwam en maar liefst 10.000 yards aan gegooide ballen ving.

Jake Plummer, quarterback van de Bronco’s gooide 13 van de 18 ballen goed aan voor 152 yards inclusief een 12 yard touchdown van Rod Smith. Daarnaast liep hij zelf ook nog eens de bal over de lijn voor een touchdown op een vierde-en-goal van de 1 yard lijn.

Trent Green gooide zijn eerste touchdown pass van het seizoen, over een afstand van 21 yards gooide hij de bal naar Samie Parker. Deze bal was enkel voor de statistieken aangezien de Chiefs al met 30-3 achterstonden, de touchdown behoedde coach Dick Vermeil wel van zijn ergste verlies als NFL coach én het ergste verlies van de Chiefs in 46 jaar AFC West series.

Als de Bronco’s de Chiefs niet te kijk zetten deden ze het zelf wel, met een totaal van 118 yards in straffen inclusief acht overtredingen in de eerste helft terwijl de Bronco’s in die eerste helft op een voorsprong van 20-3 eindigden.

De score werd geopend met een veldgoal van de Bronco’s door Jason Elam vanaf 30 yards. Mike Anderson liep hierna een touchdown van 44 yards voor de 10-0 voorsprong. Rod Smith completeerde de scores in het eerste kwart met een touchdown.

In het tweede kwart schopten Jason Elam voor de Bronco’s en Lawrence Tynes voor de Chiefs beide een bal tussen de palen. Elam deed dit van 51 yards tegen Tynes vanaf 28 yards.

In het derde kwart wist alleen Jake Plummer over de touchdown lijn te komen op een vierde down vanaf 1 yard.

In het vierde kwart schopte Elam voor de derde keer de bal tussen de palen vanaf 25 yard. Samie Parker kon na een 21 yard pass de touchdown te maken.


Mike Anderson rent voor een 44 yard touchdown