Oranje onder-17 naar laatste vier

Michel (Baraja)
Oranje onder-17 heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van het WK in Peru. Gisteravond wonnen de pupillen van Ruud Kaiser met 2-0 van de Verenigde Staten.

Nederland had het lastig tegen de Amerikanen, die weinig ruimte weggaven. Hierdoor kon Oranje aanvankelijk weinig kansen creëren. Dat veranderde vlak voor de pauze, toen enkele knappe combinaties doelkansen opleverden. Eerst schoot middenvelder Jeffrey Sarpong nog op keeper Bryant Rueckner, maar even later scoorde de Ajacied wel, op aangeven van Vurnon Anita.

In de tweede helft kwam Oranje nauwelijks in gevaar, ondanks Amerikaanse druk. Die druk uitte zich echter alleen in afstandsschoten, en niet in uitgespeelde kansen. Oranje had het wel het geluk aan zijn zijde op het moment dat Kyle Nakazawa de lat raakte. Team USA leek helemaal uitgeteld nadat Neven Subotic met een tweede gele kaart kon inrukken. Even later kreeg Jordy Buijs echter ook rood. In de laatste tien minuten speelden de VS logischerwijs alles of niets, en dat leverde een aantal countermogelijkheden op. Uit één van die snelle uitbraken wist Sarpong nogmaals te scoren: Nederland naar de laatste vier.


Uitslagen Kwartfinales:
Costa Rica – Mexico 1-3 na verlenging
Turkije – China 5-1
Verenigde Staten – Nederland 0-2
Brazilië – Noord-Korea 3-1 na verlenging

Programma Halve Finales – 29 september:
Mexico – Nederland
Turkije – Brazilië