Schumacher complimenteert Alonso

Wouter (ziggyziggyziggy)
Zowel Michael Schumacher als zijn team Scuderia Ferrari feliciteren Fernando Alonso met zijn gisteren behaalde wereldtitel.

Alonso is de eerste die wereldkampioen is sinds de serie van vijf titels van Schumacher bij Ferrari. De Duitser won zijn eerste twee kampioenschappen bij Benetton, waarvan een groot deel van het personeel nog steeds bij het huidige Renault F1 werkt.

Schumacher zegt dat Alonso en zijn team een mooie prestatie hebben neergezet. "Ik wil ze graag feliciteren met de titel, ze hebben het hele jaar erg goed gepresteerd," aldus de ex-wereldkampioen. "Het was duidelijk dat de titel dit weekend of het het volgende zou worden binnengehaald."

"Ik treur niet om het verlies van de wereldtitel, ik kijk meer vooruit naar volgend jaar weer om de titel te kunnen strijden," zei de Duitser. "Ik kwam net een van de monteurs van mijn Benettontijd tegen die nu hoofdmonteur is bij Renault en hij was bijna in tranen. Het is ontroerend om ze weer te ontmoeten nadat ze tien jaar op een nieuwe wereldtitel hebben moeten wachten."

Ook Jean Todt, teambaas bij Ferrari, was onder de indruk van Renault's seizoen. "Fernando heeft een perfect seizoen neergezet, ondersteund door Renault, Flavio Briatore, Patrick Faure en Michelin."