Poolse volleybalsters veroveren Europese titel

Michel (Baraja)
De volleybalsters van Polen hebben hun Europese titel geprolongeerd. De ploeg van Andrzej Niemczyk versloeg in vier sets wereldkampioen Italië.

De setstanden waren 25-23, 27-25, 21-25 en 25-18. Polen startte traditioneel uitstekend en nam een 2-0 voorsprong. Dorota Swieniewicz was weer verantwoordelijk voor veel punten aan Poolse kant. In de derde set toonden de Azzurri veerkracht, maar in het vierde bedrijf was het Polen dat van meet af aan de leiding nam en die ook niet meer afstond. De bronzen plak ging naar Rusland, dat overtuigend Azerbeidzjan versloeg. Zaterdag verloren de Russinnen op dramatische wijze van Polen.

Nederland versloeg gistermiddag Turkije in de strijd om de vijfde plaats. Net als in de poulefase werd het 3-1: 25-18, 12-25, 25-21 en 25-20. Oranje was door de zege van zaterdag op Servië en Montenegro al zeker van kwalificatie voor het EK van 2007. Bondscoach Avital Selinger kijkt tevreden terug op het evenement: ”We hebben het op papier slechter dan twee jaar geleden gedaan. De progressie die de meiden dit jaar hebben gemaakt is echter bemoedigend.”


Eindstand EK volleybal:
1. Polen
2. Italië
3. Rusland
4. Azerbeidzjan
5. Nederland
6. Turkije