Dodelijk ongeval in Rally van Wales

Roel (jozef444)
Michael Park, de navigator van Markko Märtin, is gisteren overleden aan zijn verwondingen na een zwaar ongeval wat de twee hadden tijdens de Rally van Wales. De rally werd gestaakt vanaf de vijftiende stage toen Märtin op hoge snelheid met zijn Peugeot 307 WRC tegen een boom reed.

De rally werd meteen gestopt, wat betekende dat de laatste twee proeven werden geannuleerd. De teams zijn teruggegaan naar het service park waar geen prijsuitreiking werd gehouden en geen persconferentie van de FIA.

Park werd algemeen gezien als één van de beste Britse navigatoren van het moment. In het verleden had hij al samengewerkt met o.a. Colin McRae en Richard Burns. De 39 jarige coureur begon zijn samenwerking met Märtin in 2000 voordat ze beide naar Subaru verhuisden in 2001 om daar voor het fabrieksteam te gaan rijden.

Vanaf 2002 reden ze drie seizoenen lang voor het team van Ford. Dit seizoen was het eerste seizoen dat het team voor het fabrieksteam van Peugeot uitkwam. Samen wonnen ze vijf WRC-rally’s.

Michael Park laat een vrouw en twee kinderen achter.


Michael Park