Ajax zonder Escudé naar Praag

Michel (Baraja)
Julien Escudé zal woensdag de ouverture van de Champions League tegen Sparta Praag moeten missen. De Fransman heeft nog te veel hinder van een rugblessure.

Escudé raakte vorige week tijdens de training geblesseerd en miste ook al het competitieduel van afgelopen zaterdag tegen Willem II. Ook Juanfran zal niet spelen in Ajax’ openingswedstrijd in het miljoenenbal. De jongste aankoop zit volgende week wellicht wel bij de selectie. Trainer Danny Blind heeft daarentegen wel de beschikking over Zdenek Grygera. De Tsjech raakte vandaag geblesseerd op de training, maar liet zich meteen behandelen. ”Hij zwikte licht door zijn enkel maar ik voorzie geen problemen voor woensdag,” meldde Blind.

Blind realiseert zich dat de ontmoetingen met Sparta Praag cruciaal zijn, omdat Arsenal waarschijnlijk de sterkste van de groep is, terwijl van FC Thun niet meer wordt verwacht dan een vierde plaats: “Als je puur naar de tegenstanders in de poule kijkt, zeg je vooraf dat Arsenal de grote favoriet is voor de eerste plek, dat FC Thun voor de vierde plek in aanmerking lijkt te komen en dat Ajax en Sparta Praag moeten spelen voor de tweede plaats, waarbij Thun nog wel een rol kan spelen. In deze redenering zou je zeggen dat een gelijkspel in Praag goed zou zijn, maar daar neem ik niet zomaar genoegen mee.”