Rapid Boekarest geeft 3-0 voorsprong weg

EnGCatjuh
De tegenstander van Feyenoord in de UEFA Cup, Rapid Boekarest, gaf een 3-0 voorsprong tegen Otelul Galati weg en kan nog altijd geen potten breken in Roemenië. Ook de tegenstanders van Willem II, SC Heerenveen en AZ presteerden tegenvallend.

De ploeg uit Boekarest leek een makkelijke middag te beleven, al na 38 minuten stond een 3-0 voorsprong op het scorebord door goals van Daniel Niculae, Nicolae Constantin en Mugurel Mihai Buga. Otelul Galati kwam echter terug tot 3-3, onder andere door twee goals van Aurelian Bogdan Aldea.
Donderdag komt Rapid naar Nederland om te spelen tegen Feyenoord, overigens in een lege Kuip.

De tegenstander van Heerenveen, het Tsjechische Banik Ostrava, kende eveneens een tegenvallende generale repetitie. Tegen de nummer laatst van de Tsjechische competitie, Brno, speelden ze 1-1. Twintig minuten voor tijd moest de bekerwinnaar van vorig seizoen met 10 man verder wegens een rode kaart voor Slocnik. Hierna kwam Brno nog op voorsprong ook en pas in de laatste minuut wist Zurek de gelijkmaker te scoren.

Krylia Sovetov Samara, dat donderdag in eigen huis mag aantreden tegen AZ, verloor in eigen huis van Torpedo Moskou, dat op slag van rust de 1-0 eindstand al op het scorebord zette. De club uit het midden van Rusland blijft door dit resultaat verwikkeld in de strijd tegen degradatie.

Willem II vecht donderdag in Monaco voor een plek in de poulefase. De ploeg uit het prinsendom verloor zaterdag de kraker tegen Olympique Lyon met 2-1. De goal voor Monaco werd gescoord door David Gigliotti. Olivier Kapo kreeg ook nog eens een rode kaart.