'Ook tweede team voor McLaren'

Michel (michelc85)
Nadat zaterdagavond al bekend werd dat Red Bull Minardi heeft overgenomen, heeft ook McLaren plannen voor een tweede team. Dat tweede team zou in 2007 aan de start moeten staan.

Het team zal dan voornamelijk bedoeld zijn om jonge rijders op te leiden, zodat die later kunnen doorstromen naar het eerste team van McLaren. De coureurs zullen echter wel gebruik maken van oude wagens en motoren. Als sponsor zou het team het Japanse bedrijf 'Directive' hebben gevonden, dat nu al sponsor in de GP2-klasse is.

Het tweede team is mogelijk geworden doordat de FIA binnenkort toestaat dat teams onderdelen van elkaar mogen gebruiken. FIA-president Max Mosley : "Kleine teams kunnen zo een auto van een topteam kopen", vertelde hij. "Hierdoor kunnen ook nieuwe teams beginnen".

McLaren werd begin dit jaar al verbonden aan het Dubai-F1 project, maar van die samenwerking is niets meer van vernomen. Het team zou technische ondersteuning gaan bieden aan Dubai-F1. Omdat het Minardi-team al overgenomen is, zal McLaren nu wel zelf 48 miljoen dollar moeten ophoesten voor het starten van een nieuw team.