Federer naar finale US Open

Michel (Baraja)
Roger Federer speelt vannacht om zijn tweede achtereenvolgende US Open-titel. De Zwitserse nummer één van de wereld versloeg Lleyton Hewitt in de halve finales: 6-3, 7-6, 4-6 en 6-3.

Federer schoot uit de startblokken en pakte door één break al snel de eerste set. Dat was al de zestiende opeenvolgende set die Hewitt verloor van Federer. Het leek er dus op dat deze wedstrijd het gebruikelijke beeld zou laten van een radeloze Hewitt die zich geen raad weet met de sublieme slagen van Federer. Maar niets bleek minder waar in de tweede set. Het was weliswaar de Zwitser die twee keer door de service van Hewitt heen ging, maar de Aussie antwoordde meteen met een rebreak. In de tiende en twaalfde game kreeg Hewitt zelfs vijf setpoints, maar Federer werkte die genadeloos weg, alvorens de tiebreak met 7-0 te domineren.

Hewitt zag zich gesteld voor een onmogelijke opdracht, maar werkte drie breakkansen weg in de derde game van de volgende set. Omdat Federer in de zevende game wat fouten maakte, pakte Hewitt de break én even later de set. In het vierde bedrijf stond er werkelijk geen maat op Federer. Na al eerder kansen te hebben verprutst brak hij eindelijk op 3-3, met dank aan Hewitt die twee dubbele fouten sloeg. Federer vertrouwde hierna op zijn service en speelt morgen tegen Andre Agassi om zijn zesde Grand Slam titel. Federer won zeven van de laatste tien ontmoetingen met Agassi.

Hewitt was lof over zijn opponent: ”Hij is weergaloos. Het zegt genoeg dat hij dit jaar slechts drie wedstrijden verloor en in twee ervan een matchpoint niet benutte.” Federer denkt dat hij nog beter kan: ”Mijn service was zeker niet top. Maar je kunt niet altijd alleen maar aces en winners verwachten.”