Nieuwe zege honkballers op WK

Michel (Baraja)
De Nederlandse honkbalploeg heeft uitstekende vooruitzichten op een plaats in de kwartfinales van het WK. In Rotterdam werd vanmiddag voor de derde achtereenvolgende keer gewonnen. Dit keer was Zuid-Korea de klos: 6-2.

De uitslag doet het beeld van de wedstrijd echter geen recht aan. Tot aan de vijfde inning had Oranje veel moeite om de honken te bezetten, laat staan om punten te scoren. Dat kwam door de uitmuntende Zuid-Koreaanse werper Sung Dae Choi, die Nederland bijna geen kansen gaf. Zuid-Korea stond hierdoor lange tijd met 1-0 voor, dankzij een vroege homerun van Kil Sung Choi. Zuid-Korea bleef hierna continu druk zetten met veel mannen op de honken, maar kon pas weer scoren in de vijfde inning.

Nederland deed via Chairon Isenia in de gelijkmakende beurt iets terug en hierop wisselde Zuid-Korea werper Choi. Die beslissing had nadelige consequenties voor Korea, want in de zevende inning scoorde Oranje vier punten (na raken klappen van Rombley en De Jong) en een slagbeurt later werd er nog een punt aan toegevoegd. De Nederlandse pitcher Markwell hield de slagmannen van de Aziatische ploeg ondertussen goed in de tang.

Door de zege heeft Nederland goede papieren voor een plaats bij de laatste acht op dit WK. Als van Zuid-Afrika én Brazilië wordt gewonnen is het team van Eenhoorn verzekerd van de kwartfinales. Morgen komt Nederland niet in actie: de eerstvolgende wedstrijd van Oranje vindt dinsdag plaats. Dan is in Haarlem Brazilië de opponent.