Cocu bezorgd over PSV

Maurice (mbn)
Hoewel Phillip Cocu zich vandaag bij het Nederlands elftal meldde, stond zijn hoofd daar nog niet naar. De aanvoerder van PSV maakt zich zorgen over het komende seizoen van zijn club.

Na het vertrek van Lee en Bouma is PSV druk bezig versterkingen te halen. Desondanks maakt Cocu zich nog wel zorgen over hoe het komende seizoen gaat lopen. Hij denkt dat het moeilijk wordt om het vertrek van vijf basisspelers op te vangen.

Cocu vertelde tegen de aanwezige journalisten: "Natuurlijk staat mijn hoofd een beetje naar PSV. Bouma mist deze training van Oranje omdat hij nog bij zijn nieuwe club Aston Villa is. Lee gaat weg en Van Bommel, Park en Vogel zijn al weg. Dat zijn vijf basisspelers. Dat is nogal wat."

Hij weet dat zijn club druk bezig is om vervanging te halen: "Uiteraard is de club met veel spelers bezig. Maar je moet natuurlijk maar afwachten hoe dat afloopt. En dan moeten die spelers ook nog eens wennen aan de manier van spelen bij PSV. Gelukkig hebben we nog een paar dagen. De selectie is nu wel heel dun. Vorig jaar konden we een paar blessures nog wel opvangen. Met de huidige spelers is dat bijna onmogelijk."

Hij hoopt dat het PSV lukt de nodige versterkingen te halen: "We hebben vorig seizoen met de goede prestaties in de Champions League enorm veel goodwill gekweekt. Het zou heel jammer zijn als we dat nu allemaal gaan verpesten. Ik weet dat de club met veel spelers bezig is. Ik word als aanvoerder goed op de hoogte gehouden maar ik kan niet wachten, totdat het donderdag is, de transfermarkt gesloten is en alles uiteindelijk toch nog redelijk is afgelopen."