Petacchi opnieuw etappewinnaar

Ambrosius
Alessandro Petacchi heeft de vierde etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. Hij was, net als gisteren, de snelste in de massasprint. Daardoor veranderde er niets in het algemeen klassement, waar McGee leider blijft.

De etappe ging van Ciudad Real naar Argamasilla de Alba over 232 kilometer. Daarmee was het de langste etappe van deze Vuelta. Al na 22 km was het Nederlands kampioen Leon van Bon, Joly, Edelaine en Finot die ontsnappen. Ze kregen de ruimte tijdens deze hele warme rit, waarbij temperaturen werden gehaald tegen de veertig graden. De maximale voorsprong van de vier was 11.30.

Op 90 km van de finish moest Van Bon lossen bij zijn drie Franse vluchtgenoten, de voorsprong was dan nog 3.40. Het gat slonk snel en op 50 km van de streep zijn de drie ingerekend door het peloton. Er volgden diverse ontsnappingspoging terwijl de snelheid door de sprintersploegen de hoogte in werd gejaagd. Het waren Joachim, Schmidt en Pasamontes die weg konden komen. Die laatste bleef alleen nog wat langer vooruit, maar tegen een peloton op volle snelheid was ook hij niet opgewassen. Op 4,5 kilometer van de meet was Pasamontes bijgehaald en maakte iedereen zich op voor een massasprint.

Fassa Bortolo werd het lastig gemaakt om Petacchi goed af te kunnen zetten. Tom Steels ging als eerste sterk aan, Petacchi leek wat achter te liggen. Aan de zijkant kon Hushovd voorbij Steels komen, maar Petacchi remonteerde en klopte de Noor.

Uitslag vierde etappe Ronde van Spanje

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Alessandro PetacchiFassa BortoloItalië5.41.29
2Thor HushovdCredit AgricoleNoorwegenz.t.
3Erik ZabelT-MobileDuitslandz.t.
4Marco ZanottiLiquigasItaliëz.t.
5Tom SteelsLotto-DomoBelgiëz.t.