Van Hooijdonk ongeveer maand niet inzetbaar

Michel (Baraja)
Pierre van Hooijdonk zal ongeveer een maand niet in actie komen voor NAC Breda. De 35-jarige aanvaller hield een gekneusde rib over aan de derby tegen Willem II.

Van Hooijdonk ging vrijdag in de eerste minuut een luchtduel aan met Willem II-doelman Oscar Moens. Pi-Air kreeg de knie van Moens in zijn ribben en liet zich pas aan het begin van de tweede helft vervangen. Vanmorgen heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen dat Van Hooijdonk een zwaar gekneusde rib heeft opgelopen. De kneuzing is gesitueerd bij de aanhechting van de rib aan het borstbeen.

Van Hooijdonk denkt dat hij een tijdje niet zal spelen: ”Deze blessure betekent dat ik vier tot zes weken niet in actie kan komen. Waarschijnlijk zit er op die plaats een bloeduitstorting en die schiet de hele tijd op en neer. Dat veroorzaakt de meeste pijn. Als ik nu bijvoorbeeld ga zitten, of iemand trekt aan mijn armen, dan verschiet het. Zolang die bloeduitstorting er zit, kan ik niks doen. Daarna zal de pijn bepalend zijn voor hetgeen ik wél kan doen."