Blom naar finale polsstokhoogspringen

Michel (Baraja)
Rens Blom mag naar de finale van het polsstokhoogspringen. De atleet haalde niet de aanvankelijke kwalificatie-eis van 5,75 meter, maar had het geluk dat veel anderen dat ook niet deden.

De kwalificatieronde had een zeer merkwaardig verloop. De Fin Mononen sprong bij zijn eerste poging de lat doormidden en er was geen reservelat aanwezig. De wedstrijd werd met meer dan een uur onderbroken en met tussenkomst van legende Sergei Boebka werd het probleem opgelost. De andere groep (die op een andere polsstokbaan bezig was) kon inrukken en de kwalificatie-eis ging van 5,75 naar 5,60 meter. Van de groep van Blom haalde alleen Gerasimov die eis. Blom zelf haalde 5,45 en mag naar de finale omdat hij in de top-12 eindigde.

”Een WK onwaardig. Dit was geen wedstrijd. Gelukkig ben ik door”, aldus Blom. Aanstaande donderdag is de finale van het polsstokhoogspringen. Als Blom zijn beste seizoensprestatie van 5,80 evenaart maakt hij kans op een medaille. Van de nummers één en twee van de Spelen heeft hij geen last: Mack en Stevenson ontbreken allebei. Ook Paul Burgess, de wereldranglijstaanvoerder, is er niet bij donderdag om 17.00 uur.