Ecclestone: Button moet naar Williams

Edwin (Wulp87)
De soap tussen Button/BAR en Williams F1 kent weer een nieuwe ontwikkeling. Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft zich er nu ook mee bemoeid.

Als het aan Frank Williams ligt rijdt Jenson Button volgend jaar voor zijn team, en contractueel gezien hebben ze daar gelijk in. Button heeft vorig jaar een contract voor 2006 getekend bij Williams, maar heeft aangegeven toch liever bij BAR te blijven.

Niemand minder dan Bernie Ecclestone heeft zich nu ook in de discussie gemengd. "Ik zie Jenson Button als één van de beste coureurs die op dit moment actief is in de F1, maar wat hij nu doet klopt niet," aldus Ecclestone. Hij is bang dat als het contract tussen Williams en Button zomaar ontbonden wordt er geen enkel contract in de F1 nog enige waarde heeft. Het zou volgens hem wel mogelijk moeten zijn om Williams een afkoopsom te betalen.

"Jenson moet nakomen wat hij afgesproken heeft. Als hij niet naar Williams wil had hij dat contract niet moeten tekenen. Ik ben een fan van Button en denk dat het met hem mogelijk is om weer eens een Britse wereldkampioen te hebben, maar dan moet hij niet van die vreemde dingen gaan doen."