Vassell naar Manchester City

Michel (Baraja)
Manchester City heeft zijn opvolger voor de naar Chelsea vertrokken Shaun Wright-Phillips al binnen: Darius Vassell komt over van Aston Villa. Vandaag kwam hij door de medische keuring.

Vassell had nog een éénjarig contract bij Villa, zodat een verkoop van de 25-jarige aanvaller binnen de verwachtingen lag. De spits kost City zo’n twee miljoen pond, maar vorige week kreeg het er 21 miljoen van Chelsea binnen dankzij de verkoop van Wright-Phillips. Vassell is blij met zijn nieuwe club: ”Een droom komt voor me uit, ik wist dat het de juiste tijd was om een nieuwe start te maken. Ik heb mijn nieuwe manager Stuart Pearce al ontmoet en ik ben het helemaal eens met de ideeën die hij heeft voor de club.”

Manchester City wordt pas de tweede profclub voor Vassell. Hij speelde zeven seizoenen voor Aston Villa, waarin hij 35 keer scoorde in 162 wedstrijden. In Birmingham groeide hij ook uit tot international. Hij speelde tot nu toe 22 interlands, waarin hij zes doelpunten maakte. De verwachting is dat Villa nu een bod op Milan Baros aan het voorbereiden is.