Armstrong wil Ullrich naar Discovery halen

Benjamin (Dagobert)
Volgens het Duitse tijdschrift Bild zou Lance Armstrong er voor willen zorgen dat Jan Ullrich de overstap van T-Mobile naar Discovery gaat maken.

De zevenvoudig tourwinnaar heeft zijn actieve loopbaan beëindigd, maar blijft wel betrokken bij het Discovery team. Volgens Armstrong zou de Duitser met zijn hulp de volgende tour kunnen winnen. Iets wat "Der Jan" in 1997 ook al deed. Tijdens zijn zeven tours die Lance winnend afsloot zag hij Ullrich als zijn enige bedreiging.

Maar nu de Amerikaan afgelopen weekend voor het laatst de tour won, is het tijd voor een nieuwe kopman bij Discovery en een andere winnaar voor de tour. De afgelopen tijd werd Popovych ook vaak op deze positie gedacht. De Oekraïner won dit jaar al het jongerenklassement.

De kans dat Ullrich volgend jaar niet voor T-Mobile zal rijden is echter klein. De Duitser heeft nog een doorlopend contract en zijn ploeg voelt er niks voor om dit vroegtijdig te beëindigen. Olaf Ludwig, de nieuwe ploegleider van "de Magenta's" heeft wel laten weten dat Ullrich meer verantwoordelijkheid zal moeten nemen. Zo zal hij eerder moeten beginnen met trainen en zijn wedstrijd programma aanpassen.