Mediagroep geïnteresseerd in Formule 1

deviltje81
De Chinese mediagroep Hutchison Whampoa uit Hong Kong is in gesprek met Bernie Ecclestone. Het gaat hier om een overnamen van 75% van de commerciële rechten van de formule 1, die nu in handen is van de SLEC. Hutchison Whampoa zou voor deze overname bereid zijn een bedrag van 1 miljard dollar (828 miljoen euro) te betalen.

Bernie Ecclestone, die 25% van de rechten bezit, bevestigd dat er gesprekken zijn met Hutchison Whampoa. Echter verwacht de Brit niet dat het tot een overname zal komen. Eén van de bedrijven die onderdeel is van de mediagroep, zegt dat er al gesprekken zijn geweest met de drie banken (Lehman Brothers, JP Morgan en BayernLB). Het gaat om mediabedrijf Tom Group en volgens een anonieme bron, zou er veel potentie zijn in Azië voor de formule 1.

Indien Bernie de overname niet steunt, zal er ook geen overname plaats vinden. De banken zien een overnamen in ieder geval wel zitten. Verder vind het mediabedrijf dat de Brit door moet gaat waar hij zo goed in is. Een ander probleem is, dat 7 teams het nieuwe Concorde Agreement nog niet ondertekend hebben. De in de nieuwe overeenkomst verbinden de teams zich tot 2012 aan de formule 1.