Minardi zeer tevreden met resultaat

Olga (Nuongirl)
De Grand Prix van Duitsland is voor Minardi bijzonder succesvol verlopen. Het team spreekt zelfs van het succesvolste race-weekend dit seizoen.

Tijdens de race op Hockenheim eindigde Christijan Albers op de dertiende plaats voor een aantal directe concurrenten. Zijn nieuwe teamgenoot Robert Doornbos beëindigde zijn eerste Formule 1-race met een achttiende plaats.

De race was voor beide coureurs echter niet zonder incidenten. Zo verloor Albers in de eerste ronde één van zijn bargeboards na een aanvaring met een andere wagen en moest Doornbos in de vierde ronde een ongeplande pitstop maken na een aanrijding met Jacques Villeneuve. Onder het tanken ontdekten de mechanici een gaatje in een band, waardoor er een band moest worden gewisseld. Naast een nieuwe band leverde deze wissel echter ook een stop-and-go penalty op.

Ondanks deze incidenten wisten beide coureurs toch met sterk en consequent racen de finish te bereiken. Hoewel zijn auto volgens Christijan Albers niet in optimale staat was, was de Nederlander toch tevreden met het resultaat. "Maar," voegde hij er als kritisch noot aan toe, "ik denk dat het nog beter had kunnen zijn."

Robert Doornbos was vooral blij met het uitrijden van zijn eerste Formule 1-race. Voor de coureur was het, met een botsing, een bandenwissel en een stop-and-go penalty, een bewogen race. Ondanks deze problemen zag de Nederlander de race positief. "Als we dan toch wat pech moeten hebben is het misschien beter om dat vandaag, tijdens de eerste race, te hebben zodat het volgende week een stuk beter zal gaan. Ik voel me fit en kijk nu uit naar Hongarije."