Geen motoren van Toyota voor Williams

Olga (Nuongirl)

Toyota levert dit seizoen naast het eigen team ook het team van Jordan Grand Prix motoren, en ook in het aankomend seizoen is het zo goed als zeker dat het dan Midland hetende team, zal worden aangedreven door motoren van Toyota. Om het team van Williams ook nog van motoren te voorzien komt niet ter sprake.

Williams is op zoek naar een motorenleverancier nu BMW zich vanaf komend seizoen geheel op het eigen team zal gaan richten. Toch lijken de mogelijkheden voor het team van Frank Williams steeds minder te worden, nu ook Toyota aangeeft het team niet van motoren te zullen gaan voorzien.

"Wij gaan Williams niet van motoren voorzien. Voor op langere termijn zijn wij al benadert, maar komend seizoen is het niet mogelijk. Williams heeft geen contact met Toyota Racing gehad, maar heeft Toyota in Japan wel benadert. Dit was dacht ik erg recentelijk, het is nu simpelweg te laat om het team motoren te kunnen leveren," aldus John Howett.

Ondertussen zal de samenwerking met Jordan naar alle waarschijnlijk gewoon doorgaan, de aankondiging laat echter nog op zich wachten, er zouden een paar punten van het contract nog niet helemaal afgerond zijn, maar volgens Howett is dat slechts een kwestie van tijd. [i]"Het is met name nog de afronding van enkele punten in het contract. Het is echter de bedoeling dat we Jordan motoren zullen gaan leveren."